Bancherii se bat pe noua reteta de "credit cu dobanda zero": ratele pe card

Data publicarii: 04-02-2011 | Finante-Banci


Modelul de rate fara dobanda a fost preluat de la bancile mici si de bancile de top, precum BCR, BRD sau Raiffeisen.
Reteta turceasca de rate fara dobanda pentru cumparaturile platite cu cardul de credit a devenit in ochii bancherilor "cheia" pentru dezghetarea creditarii, astfel ca cinci banci de top au introdus anul trecut aceasta facilitate.

Chiar si impozitele sau politele de asigurare pot fi achitate anul acesta in rate, dupa ce modelul fusese initial oferit pentru achizitiile de electrocasnice sau imbracaminte.

Spre exemplu, turcii de la Garanti Bank au introdus saptamana trecuta optiunea de a achita in trei rate impozitele si taxele platite cu cardul de credit pana la sfarsitul lunii martie. Intr-o miscare similara, BCR ofera posibilitatea de a achita in cel mult sase rate lunare contravaloarea politelor RCA incheiate la BCR Asigurari.

Raiffeisen are un parteneriat similar cu asiguratorul Uniqa, platile putand fi esalonate in 12 rate lunare fara dobanda.

Modelul de rate fara dobanda a fost preluat de la bancile mici si de bancile de top, precum BCR, BRD (prin divizia BRD Finance), Raiffeisen, Alpha Bank sau Bancpost.

La momentul realizarii tranzactiei suma totala este dedusa din disponibilul cardului, insa in factura lunara apare doar o fractie, proportionala cu numarul de rate agreate. "Deoarece in Romania sunt inca preferate tranzactiile in numerar celor cu cardul, bancile au nevoie sa foloseasca anumite «stimulente» pentru cresterea utilizarii cardurilor de credit in randul posesorilor de astfel de carduri. Programele de loialitate au devenit cel mai eficient instrument al bancilor atat pentru atragerea de noi clienti, cat si pentru incurajarea utilizarii cardurilor existente", spune Ilgaz Kaya, director de marketing la Garanti Bank.

 

citeste integral: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: